Menu

Je bent nog niet aangemeld.

Meld je aan om jouw profiel te bekijken.

Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.

Nog geen account? Registreer hier

Registreren bij Salvator.

Vul jouw gegevens in om een account aan te maken.

Let op: Had u een account op onze vorige website?
Gelieve dan opnieuw één aan te maken.

Winkelmandje.

Terug naar nieuws
 

Vertelwandeling '1529 – De damesvrede' door Hendrik Duron.

20 mei - VOLZET - EXTRA WANDELING OP 27 MEI

Datum: 20/05/2023
Start: 11 uur, 14 uur & 16 uur

Doen vrouwen aan de macht het beter? Zijn ze meer geschikt om een grimmig conflict op te lossen? In 1529 dienden Margareta van Oostenrijk en Louise van Savoie die vraag van antwoord, en hoe. Eigenhandig maakten ze een eind aan decennia van oorlog tussen de twee grootmachten van toen, het post-Bourgondische Roomse Rijk en Frankrijk. Tussen keizer Karel en koning François, hun respectievelijke vorsten.

In de historische roman “1529 – De damesvrede” beleef je de zestiende-eeuwse waanzin door de ogen van de twee dames. Hoe zij het hemeltergende macho vertoon beleefden. En hoe zij niet langer loyaal wilden knikken en lijdzaam ondergaan. De haatretoriek. De sloten slagveldbloed. De economische malaise die het volk tot wanhoop dreef. De wraak-weerwraak carrousel.

In 1529 ontvlamt het politiek toptalent en de branie van de dames plots onhoudbaar. Hun overtuigingskracht is zo groot dat hun vorsten het roer heel even afstaan. Aan hen, met volmacht om zelf een akkoord te sluiten. Europa knippert met de ogen. Het wordt de missie van hun leven.

Dit staaltje waargebeurde vrouwenpower zal schudden aan ieders potentieel om zelf een verschil te maken in je leven en in de wereld. Tegen alle verwachtingen in. Bij vrouwen in de eerste plaats. Maar ook bij mannen, die in “1529” niet minder inspiratie zullen tanken. Voel de vonk.

 

Wij verwelkomen u graag op deze vertelwandeling met de auteur met aansluitend een signeersessie.

Inkom: gratis

Er worden drie wandelingen georganiseerd die starten om 11 uur, 14 uur en 16 uur. (VOLZET)

We organiseren een nieuwe wandeling op 27 mei om 14 uur. Wil je graag mee? Reserveer dan snel via mail (info@salvator.be) of in de winkel

 

Reserveer hier het boek.

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.