Menu

Winkelmandje.

Je bent nog niet aangemeld.

Meld je aan om jouw profiel te bekijken.

Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.

Nog geen account? Registreer hier

Registreren bij Salvator.

Vul jouw gegevens in om een account aan te maken.

Let op: Had u een account op onze vorige website?
Gelieve dan opnieuw één aan te maken.

Over Salvator.

Salvator is een stijlvolle onafhankelijke boekhandel in het hartje van Mechelen, vlakbij de Grote Markt.

Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan er centraal. U vindt er een breed assortiment literatuur, actuele boeken, kunstboeken, jeugdboeken, reisgidsen, kookboeken, enz.

Hebben wij een boek niet in voorraad, dan willen we het graag voor u bestellen. Dankzij vakkundige medewerkers en een uitgebreid informatiesysteem kunnen wij alle mogelijke titels leveren, ook anderstalige.

Bent u op zoek naar een leuk cadeautje voor de boekenliefhebber?
 

Onze afdeling ‘non-books’ wordt steeds groter. U vindt er leeslampjes, bladwijzers, ex libris, leesloepen, wenskaarten, koelkastpoëzie enz. Ook een uitgebreid assortiment van Stichting Plint: kussenslopen, poëzieposters, poëziesloven, raamgedichten, poëziekaarten.

U kan ons bellen, mailen, faxen of gewoon gezellig komen rondneuzen.

Onze openingsuren:
maandag tot zaterdag van 9.30u. tot 18u.

Geschiedenis.

Geschiedenis van Salvator Boekhandel

Over de geschiedenis van Salvator zouden we ook een boek kunnen schrijven, want we zijn ondertussen al aan de derde generatie toe!

1932: 
Emiel De Ceulener en Jeanne Tück richten Boekhandel Salvator op.  De winkel is gehuisvest in een piepklein pand in de Sint-Katelijnestraat nr.13.  Ze verkopen niet alleen nieuwe boeken, ook antiquariaat en “school- en tekengerief”.

1966: 
Hun zoon Dirk en zijn echtgenote Gaby Doms verhuizen naar het huidige pand in de Befferstraat nr.5.  Ze richten er een voor die tijd ‘moderne’ en ruime winkel in.

1990:
De derde generatie neemt het roer over.  De winkel krijgt een volledig nieuwe inrichting en wordt grondig geïnformatiseerd.

1998:
Salvator is medeoprichter van Colibro, een samenwerkingsverband van de belangrijkste onafhankelijke Vlaamse boekhandels.

2012: Salvator is medeoprichter van Confituur, het nieuwe samenwerkingsverband van de onaflankelijke Vlaamse boekhandels.
www.confituurboekhandels.be.

 

Luister hier naar Karla De Ceulener te gast op 12-12-12 bij radio1 in Hautekiet, nav  de eerste dag van de onafhankelijke boekhandel !

Ons team.

Karla De Ceulener

Evi

Priscilla

Sofie

Renée

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.