Economic thinking - about globalisation, climate change, immigration, austerity, automation and much more - in its most digestible form
For decades, a single free market philosophy has dominated global economics. But this is bland and unhealthy - like British food in the 1980s, when bestselling author and economist Ha-Joon Chang first arrived in the UK from South Korea. Just as eating a wide range of cuisines contributes to a more interesting and balanced diet, so too is it essential we listen to a variety of economic perspectives.
In Edible Economics, Chang makes challenging economic ideas more palatable by plating them alongside stories about food from around the world. He uses histories behind familiar food items - where they come from, how they are cooked and consumed, what they mean to different cultures - to explore economic theory. For Chang, chocolate is a life-long addiction, but more exciting are the insights it offers into post-industrial knowledge economies; and while okra makes Southern gumbo heart-meltingly smooth, it also speaks of capitalism's entangled relationship with freedom and unfreedom. Explaining everything from the hidden cost of care work to the misleading language of the free market as he cooks dishes like anchovy and egg toast, Gambas al Ajillo and Korean dotori mook, Ha-Joon Chang serves up an easy-to-digest feast of bold ideas.
Myth-busting, witty and thought-provoking, Edible Economics shows that getting to grips with the economy is like learning a recipe: if we understand it, we can change it - and, with it, the world.
Meer info
Uitgever
Penguin Random House USA
Release
01/06/2023
Leveringsdatum
23/09/2024
Info leveringsdatum
Verschenen, in voorraad
ISBN
9780141998336
Laatst gewijzigd
11/06/2024
Gerelateerd aan .
Gerelateerd aan .
Boeken sorteren...
Gelieve even te wachten, de website is bezig met uw opdracht.
Dit is alles...
U heeft het einde van de pagina bereikt. Probeer een andere pagina of zoekopdracht.
Salvator.be maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies om het functioneren van onze website te bevorderen. Ook om uw ervaring te verbeteren gebruiken wij cookies om uw instellingen te bewaren, statistieken op te volgen, de functionaliteit te optimaliseren en de inhoud af te stemmen op uw voorkeuren.
Klik op Accepteren en sluiten om alle cookies te accepteren en door te gaan naar de website. Je kan ook cookies wijzigen of niet accepteren door op Voorkeuren wijzigen te klikken. Voor meer informatie omtrent de cookies die wij gebruiken, bekijkt u best onze Cookie en Privacy Policy.
Deze cookies worden gebruikt om u de gegevens te geven die noodzakelijk zijn voor de werking van de website. U kan hier geen toestemming voor geven. Door de website te bezoeken gaat u akkoord.
ActiefInactief
Functionele cookies:
De website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies verbeteren de website zodat het makkelijker is voor de bezoeker om de website te gebruiken. Ze zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring (bv. taalkeuze). Deze cookies zorgen ervoor dat wij ook onze content kunnen aanpassen om aan uw voorkeuren te voldoen. We zorgen er zeker voor dat deze cookies niet langer bewaard blijven dan nodig om aan deze doelen te voldoen. U kan deze cookies uitschakelen te allen tijde.
ActiefInactief
Prestatie cookies:
Prestatie cookies vergaren informatie over de bezoeker en het gebruik van de website, zodat wij de content kunnen verbeteren en aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Bijvoorbeeld, er is een cookie die het aantal van unieke bezoekers telt en een cookie die de populairste pagina's in kaart brengt. Voor de analyse hiervan maken wij gebruik van Google Analytics, en die service maakt ook gebruik van een cookie.
ActiefInactief
Promotie cookies:
Deze cookies meten uw bezoek aan onze website, de pagina's u heeft bezocht en de links waarop u heeft geklikt. We gebruiken deze informatie om de website meer relevant te maken voor uw interesses. Promotie cookies bevatten geen persoonlijke informatie.