Je bent nog niet aangemeld.

Meld je aan om jouw profiel te bekijken.

Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.

Nog geen account? Registreer hier

Registreren bij Salvator.

Vul jouw gegevens in om een account aan te maken.

Let op: Had u een account op onze vorige website?
Gelieve dan opnieuw één aan te maken.

Menu

Winkelmandje.

Koken en Vrije Tijd | Kookboeken

Het desem bakboek

Miro Van Vreckem

€ 29,99

€ 29,99

Op voorraad bij Salvator

Nog niet verschenen, reserveer uw exemplaar

Het algoritme weet niet genoeg, mail ons voor meer info

Het algoritme weet niet genoeg, mail ons voor meer info

Het algoritme weet niet genoeg, mail ons voor meer info

Niet op voorraad bij Salvator, wel bestelbaar

Niet bestelbaar, mail ons voor meer info

Niet op voorraad bij Salvator, wel bestelbaar

Toevoegen aan winkelmandje

Omschrijving

Desem maken en verwerken hoeft niet moeilijk te zijn. Het desem bakboek geeft je de leidraad voor de perfecte manier.

De Vlaamse Miro Van Vreckem van de Noorse bakkerij Elt bakeri neemt je mee op de 'rijs'. Het verhaal begint al meteen bij de bioboer die voor de ideale granen zorgt en de molenaar die er bloem van maakt. Stap voor stap leer je om met die bloem en water tot desem te komen, die je dan kunt verwerken in knapperige broden, hemelse koffiekoeken en zoet en hartig gebak.

De prachtige foto's zijn van kunstfotograaf Thierry Van Vreckem.

 

'Het is een mooi gegeven, dat iemand zijn ambacht zo uitdraagt en doorgeeft: graan, water en tijd die samen een proces vormen dat het brood een unieke smaak, geur en structuur geeft. Het vraagt aandacht en liefde voor pure ingrediënten - waarden die in elke keuken, van thuis tot driesterrenrestaurant, onmisbaar zijn.
Met dit boek laat Miro Van Vreckem zien dat desem niet ingewikkeld hoeft te zijn. Stap voor stap brengt hij brood terug naar de oorsprong en bewijst hij dat iedereen dit kan: eerlijk, eenvoudig en puur, maar ook luxueus en verfijnd genoeg voor de haute cuisine.'

- JANNIS BREVET ***Michelinchef Inter Scaldes

'Brood speelt bij ons een bijzondere rol. Het is meer dan een bijgerecht: het vertelt een verhaal van traditie, vakmanschap en dagelijks ritueel. Aan tafel serveren we trots een kleine selectie: luchtige brioche, onze signature fougasse en een Noors granenbrood vol karakter.
Elke ochtend komt dit vers uit onze ovens. Het Noors granenbrood is een desembrood, en voor mij mag dat nooit ontbreken - puur, eerlijk en tijdloos, geboren uit geduld en kennis. Zo willen we met elk stuk brood dat verhaal laten proeven.'

- VIKI GEUNES ***Michelinchef Restaurant Zilte

Meer info

UitgeverUitgeverij Lannoo  
Release17/11/2025  
Leveringsdatum25/11/2025  
Info leveringsdatumVerschenen, in voorraad
ISBN9789059960718  
Laatst gewijzigd20/11/2025  
Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.