Van een kleine karmozijnrode peer in het westen van Engeland tot pistachenoten in Syrië, van grote stukken gefermenteerd schapenvlees op de Faeröer eilanden tot een Lakenvelder rund in Nederland, van wilde honing geoogst met de hulp van vogels tot een krachtige maïs die misschien wel de sleutel tot de toekomst van voedsel is – dit zijn slechts enkele van de duizenden voedselproducten over de hele wereld die vandaag de dag voor altijd verloren dreigen te gaan.
In dit boeiende en veelzijdige boek reist Dan Saladino de hele wereld rond om de verhalen achter de bedreigde soorten te ontdekken. Hij ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, grote producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities in stand houden en vechten voor verandering. Met deze verhalen komt ook de hele menselijke geschiedenis aan bod, van de eerste grote migraties tot de slavenhandel en de vluchteling van vandaag.
Eten tot het op is laat zien dat de toekomst van onze planeet ook afhangt van het terugwinnen van biodiversiteit op ons bord, voordat het te laat is. Het leest als een fenomenale reis door verleden, heden en toekomst van ons voedsel en als een liefdesbrief aan traditionele eetculturen wereldwijd.
Meer info
Uitgever
Amsterdam University Press
Release
20/02/2024
Leveringsdatum
23/02/2024
Info leveringsdatum
Verschenen, in voorraad
ISBN
9789464562385
Laatst gewijzigd
01/02/2024
Gerelateerd aan .
Gerelateerd aan .
Boeken sorteren...
Gelieve even te wachten, de website is bezig met uw opdracht.
Dit is alles...
U heeft het einde van de pagina bereikt. Probeer een andere pagina of zoekopdracht.
Salvator.be maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies om het functioneren van onze website te bevorderen. Ook om uw ervaring te verbeteren gebruiken wij cookies om uw instellingen te bewaren, statistieken op te volgen, de functionaliteit te optimaliseren en de inhoud af te stemmen op uw voorkeuren.
Klik op Accepteren en sluiten om alle cookies te accepteren en door te gaan naar de website. Je kan ook cookies wijzigen of niet accepteren door op Voorkeuren wijzigen te klikken. Voor meer informatie omtrent de cookies die wij gebruiken, bekijkt u best onze Cookie en Privacy Policy.
Deze cookies worden gebruikt om u de gegevens te geven die noodzakelijk zijn voor de werking van de website. U kan hier geen toestemming voor geven. Door de website te bezoeken gaat u akkoord.
ActiefInactief
Functionele cookies:
De website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies verbeteren de website zodat het makkelijker is voor de bezoeker om de website te gebruiken. Ze zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring (bv. taalkeuze). Deze cookies zorgen ervoor dat wij ook onze content kunnen aanpassen om aan uw voorkeuren te voldoen. We zorgen er zeker voor dat deze cookies niet langer bewaard blijven dan nodig om aan deze doelen te voldoen. U kan deze cookies uitschakelen te allen tijde.
ActiefInactief
Prestatie cookies:
Prestatie cookies vergaren informatie over de bezoeker en het gebruik van de website, zodat wij de content kunnen verbeteren en aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Bijvoorbeeld, er is een cookie die het aantal van unieke bezoekers telt en een cookie die de populairste pagina's in kaart brengt. Voor de analyse hiervan maken wij gebruik van Google Analytics, en die service maakt ook gebruik van een cookie.
ActiefInactief
Promotie cookies:
Deze cookies meten uw bezoek aan onze website, de pagina's u heeft bezocht en de links waarop u heeft geklikt. We gebruiken deze informatie om de website meer relevant te maken voor uw interesses. Promotie cookies bevatten geen persoonlijke informatie.