Binnen Italië neemt Sicilië een bijzondere plek in. Alsof de tijd er stil heeft gestaan, een tikje geheimzinnig misschien, en vooral: met een bijzonder rijke keuken, vol van de zonnige smaken die de natuur het eiland biedt. De keuken van Sicilië is een eerbetoon aan die klassieke eetcultuur — niet alleen een verzameling recepten en technieken, maar ook een levendig portret van de Sicilianen en hun liefde voor eten.
Fabrizia Lanza groeide op in een bekende familie van Siciliaanse wijnmakers. Ze werkte 25 jaar in de kunstwereld in Europa en de VS, voordat ze in 2006 terugkeerde naar Sicilië om haar moeder te helpen met haar Anna Tasca Lanza’s Cooking School. Fabrizia heeft meerdere boeken in het Engels en Italiaans geschreven, waaronder Olive, Coming Home to Sicily en Tenerumi.
‘Dit boek beschrijft alles wat me zo aantrekt in Sicilië – de diverse keukens, de rustieke, tijdloze schoonheid en het land zelf. Fabrizia is echt een lerares én een geweldig kok. Bij elk gerecht dist ze een geschiedenislesje op, en het eten is verrukkelijk.’ Alice Waters, chef-kok, restaurateur en schrijver
‘Fabrizia Lanza noemt zichzelf een hongerige antropoloog. Ze begrijpt dat eten zonder context niks voorstelt; ze weet dat elke hap die we nemen een verhaal en een culturele connectie heeft. Ik ben een hongerige, dankbare lezer.’ David Tanis, chef-kok en schrijver
Meer info
Uitgever
Uitgeverij Schuyt & Co Brandt
Release
04/06/2024
Leveringsdatum
05/06/2024
Info leveringsdatum
Verschenen, in voorraad
ISBN
9789493319202
Laatst gewijzigd
30/04/2024
Gerelateerd aan .
Gerelateerd aan .
Boeken sorteren...
Gelieve even te wachten, de website is bezig met uw opdracht.
Dit is alles...
U heeft het einde van de pagina bereikt. Probeer een andere pagina of zoekopdracht.
Salvator.be maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies om het functioneren van onze website te bevorderen. Ook om uw ervaring te verbeteren gebruiken wij cookies om uw instellingen te bewaren, statistieken op te volgen, de functionaliteit te optimaliseren en de inhoud af te stemmen op uw voorkeuren.
Klik op Accepteren en sluiten om alle cookies te accepteren en door te gaan naar de website. Je kan ook cookies wijzigen of niet accepteren door op Voorkeuren wijzigen te klikken. Voor meer informatie omtrent de cookies die wij gebruiken, bekijkt u best onze Cookie en Privacy Policy.
Deze cookies worden gebruikt om u de gegevens te geven die noodzakelijk zijn voor de werking van de website. U kan hier geen toestemming voor geven. Door de website te bezoeken gaat u akkoord.
ActiefInactief
Functionele cookies:
De website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies verbeteren de website zodat het makkelijker is voor de bezoeker om de website te gebruiken. Ze zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring (bv. taalkeuze). Deze cookies zorgen ervoor dat wij ook onze content kunnen aanpassen om aan uw voorkeuren te voldoen. We zorgen er zeker voor dat deze cookies niet langer bewaard blijven dan nodig om aan deze doelen te voldoen. U kan deze cookies uitschakelen te allen tijde.
ActiefInactief
Prestatie cookies:
Prestatie cookies vergaren informatie over de bezoeker en het gebruik van de website, zodat wij de content kunnen verbeteren en aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Bijvoorbeeld, er is een cookie die het aantal van unieke bezoekers telt en een cookie die de populairste pagina's in kaart brengt. Voor de analyse hiervan maken wij gebruik van Google Analytics, en die service maakt ook gebruik van een cookie.
ActiefInactief
Promotie cookies:
Deze cookies meten uw bezoek aan onze website, de pagina's u heeft bezocht en de links waarop u heeft geklikt. We gebruiken deze informatie om de website meer relevant te maken voor uw interesses. Promotie cookies bevatten geen persoonlijke informatie.